Wonen in Bussum

Naarden en Bussum zijn populair bij de mensen die uit Amsterdam komen en nu ofwel een gezin willen starten, ofwel al één of twee kleine kinderen hebben en nu graag in een gezellige woonwijk willen wonen, met meer faciliteiten geënt op jonge gezinnen. Bussum is met name in trek door de ruime keuze in  scholen, sportclubs en de goede verbinding met de grote steden, zoals Amsterdam en Utrecht. Zowel treinstation Naarden-Bussum, als Bussum Zuid zijn heel belangrijk. Ook zijn er volop busdiensten naar de diverse steden. Maar ook de A1 en A 27 zijn zo aan te rijden.

De buurten/wijken

Bussum is te verdelen in de 4 belangrijkste wijken:

  1. Het Godelinde kwartier: dit is een geliefde fijne vooroorlogse wijk voor de mensen die op zoek zijn naar een degelijk vooroorlogs huis. Deze wijk ligt dichtbij de Bussummer heide, met o.a. een speeltuin en een hertenkamp. Voorts is het winkelcentrum op de Koekoeklaan de belangrijkste plek om boodschappen te doen met o.a.  een Albert Heijn 4.

  2. Het Bredius kwartier: deze lommerrijke wijk kenmerkt zich door zijn royale vooroorlogse villa’s die hoger in prijs liggen dan de huizen in het Godelinde Kwartier. Dit is een statige wijk, waar o.a. twee Montessori scholen te vinden zijn. De lommerrijke  lanen zijn weids opgesteld.

  3. Het Spiegel is een gewilde wijk in Bussum in de gemeente Gooise Meren en een van de oudste villaparken in Nederland. Het is als villapark in de periode tussen 1874 en 1940 in fasen ontwikkeld en bestaat uit een aaneenschakeling van verschillende kleine villagebiedjes rond een historisch zandpadenpatroon.

    Het Spiegel is kenmerkend voor Gooise wijken aan het einde van de 19e eeuw. Het gebied kent een duidelijke ruimtelijke samenhang door de stedenbouwkundige hoofdstructuur, het groene karakter en de overwegend vrijstaande villabebouwing.

    Het Spiegel is in juli 2007 door het rijk aangewezen als beschermd dorpsgezicht, en in april 2010 is het bestemmingsplan daartoe aangepast. De wijk heeft een actieve belangenvereniging, de Vereniging Vrienden van het Spiegel, met bijna 800 leden.

  4. Centrum

  5. Zuid-West

  6. De Engh (Bussum-Zuid)

Handige links:

Gemeente Bussum
Informatie bestemmingsplannen
Informatie bij verbouwen
Bodeminformatie