Het voorjaar is begonnen!
Gaat u de tuin gereed maken?
Een voorjaarsschoonmaak houden?

 

Of…..
Maakt u echt rigoureuze plannen!

 

Zoals u ongetwijfeld weet, is het dringen op de woningmarkt en worden huizen voor recordprijzen verkocht. Is het dan verstandig om nu uw huis te verkopen? U moet immers ook weer een nieuw huis terugkopen.

Soms heeft u geen keus; gezinsuitbreiding, een nieuwe baan, samenwonen, een scheiding of overlijden. Er kan een gedwongen reden zijn om een huis te verkopen of juist te kopen.

Er kan ook een economische reden zijn om uw huis te verkopen. Maandelijks vertellen uw afschrijvingen van de bank u, waar hoogstwaarschijnlijk het grootste gedeelte van uw/ jullie salaris naar toe gaat. Een hypotheek drukt een behoorlijke stempel op uw uitgaven.

Het loont om weer eens kritisch te kijken naar uw hypotheek en de voorwaarden!

Als u een hypotheek heeft afgesloten vóór 2016 met een rente die voor 10, 20 of misschien wel 30 jaar is vastgelegd, dan betaalt u meer rente dan dat u dit zou doen met de huidige tarieven.

Als u gebruik wilt maken van het huidige rentetarief kunt u uw hypotheek wel oversluiten, maar zult u doorgaans een forse boete rente moeten betalen.

Maar….. er is nóg een oplossing!

Als u uw huidige huis verkoopt en een nieuw huis koopt, gaat u een nieuwe hypotheek aan en komt de oude te vervallen, die u bij verkoop boetevrij in z’n geheel mag aflossen. Met uw nieuwe hypotheek heeft u het voordeel van een lagere rente, waarmee uw maandlasten lager kunnen uitvallen en uw vermogen sneller stijgt.

Zeker nu de prijzen sinds 2013 exponentieel gestegen zijn, kunt u ook het voordeel van een overwaarde benutten.

Nieuwsgierig?

Volg dit simpele stappenplan

  • Maak een afspraak voor het inzicht in uw 
  • Maak een “voorjaarsafspraak” met ons. Wij vertellen u haarfijn wat uw huis waard is en hoeveel interesse er in de markt is voor uw huis. ( … en uiteraard doen wij dit kosteloos)
  • Nu weet u wat de gevolgen zijn, als u een nieuw huis koopt en kunt u op zoek gaan en ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn; uiteraard bent u kritisch en wilt u het perfecte huis kopen.
  • Huis gevonden? Huis verkopen! En als u bij stap 2 ons gesproken heeft, verzorgen we geheel kosteloos een “woonvlog” om uw huis tegen de beste prijs en voorwaarden te verkopen.

Zit u deze zomer al in uw nieuwe droomhuis? Er kan meer dan u denkt!