Wonen in Naarden

Naarden is populair bij jonge gezinnen uit Amsterdam. Het kleinschalige stadje en de vele faciliteiten voor jonge gezinnen maken Naarden een van de beste plekken om te wonen in Nederland. Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa en vooral beroemd om zijn unieke stervorm. Vooral op het gebied van woninginrichting en antiek kunt u in Naarden goed winkelen.

Naarden heeft een grote diversiteit aan basisscholen en sportclubs met goede verbindingen met de grote steden, zoals Amsterdam en Utrecht. Treinstation Naarden-Bussum is daarom al meer dan een eeuw een begrip voor de vele forenzen die dagelijks heen en weer pendelen. Via de recent verbrede A1 en A 27 zijn zowel Amsterdam, Schiphol en Utrecht in een half uurtje te bereiken. Een perfecte ligging in het hart van Nederland.

Naarden is te verdelen in een aantal wijken met een eigen karakter:

Buurten en wijken

 1. Naarden-Vesting

  Een prachtige buurt om te wonen afgesloten door de met gras begroeide wallen en de gracht(en). Kleine smalle straatjes voorzien van klinkers sieren hier het straatbeeld. Een buurt waar kinderen heerlijk kunnen spelen op de vestingwallen. Naarden-Vesting heeft veel winkels en restaurantjes maar ook rustigere straten, een speeltuin en een hertenkamp. Er is een kleine Albert Heijn en voor de grotere boodschappen is men aangewezen op supermarkten buiten de Vesting.

 2. Keverdijk

  Deze wijk kenmerkt zich door betaalbare huizenprijzen in vergelijking met de grote villawijken. De huizen prijzen zijn voor een groter publiek te betalen. Het is een ideale woonwijk voor jonge gezinnen met veel ruimte voor groen en speelplezier voor de kinderen. De Keverdijk ligt net buiten de Naarden-vesting en is voorzien van een kinderopvang, basisschool en winkels voor eerste levensbehoefte.

 3. Het Naarderbos

  Deze als een park aangelegde buitenwijk geeft de bewoners het hele jaar door een vakantiegevoel. De grachtjes met haventjes, de Naarder jachthaven en de ruime groene opzet met veel ruimte tussen de huizen zijn een eldorado voor kinderen. De meeste huizen liggen hier aan het water en hebben vaak de beschikking over een eigen aanlegplek voor de boot.  Direct vanaf de snelweg de A1 bereikbaar zonder dat u zich hoeft te storen aan de snelweg. Aangrenzend aan het Naarderbos bevindt zich het recreatiegebied het Naarderbos met haar golfbaan en strandjes aan het Gooimeer.

 4. Het Rembrandtpark

  Een lommerrijke wijk die qua sfeer redelijk lijkt op het nabij gelegen Brediuskwartier van Bussum. Hier zijn de meeste huizen meer van hetzelfde karakteristieke jaren dertig type met woonoppervlaktes vanaf 150 tot meer dan 200 m2. Het rechte lanenpatroon is typerend. Het centrale meertje van Vlek, de brede lanen met grote bomen en een goede basisschool zijn zaken die de bewoners zeer waarderen. Een centrale ligging met alle voorzieningen om de hoek, alles is op de fiets te bereiken. Een fantastische wijk om in te wonen.

 5. Het Ministerpark en Fortlanden

  De wat “nieuwere” wijken van Naarden met deels jaren vijftig en jaren negentig bouw. De gezinshuizen zijn overwegend rond de 125 m2 woonoppervlakte maar ook grotere typen komen wij hier tegen. Een ligging nabij het Naardermeer met ook in deze wijk goede scholen en genoeg speelruimte voor jonge kinderen. Loopafstand naar het station.

 6. Oranje Nassaukwartier

  Deze wijk is verdeeld door de Rijksweg in een noordelijk en zuidelijk gedeelte met een eigen karakter. Deels jaren dertig, jaren vijftig maar ook jaren zeventig bouw geven de wijk een klassiek uiterlijk. Woonoppervlakken variëren er vanaf ca. 120 m2 tot boven de 200 m2. Ruime lanen met plantsoenen en de vesting op loopafstand.

 7. Beethovenpark

  Deze wijk is te benoemen als een rustige en zeer kindvriendelijke buurt. Ruim opgezette straten en plantsoenen sieren het straatbeeld. Het gebied ligt gesitueerd tussen de A1, de vesting van Naarden en het Rembrandtkwartier. De wijk is gelegen aan de sportvelden van Naarden (Voetbal, Hockey en Rugby) en het zwembad de Lunet. Een groot deel van de wijk is gebouwd in de jaren zeventig overlopend is jaren vijftig en jaren dertig bouw. Woonoppervlakken variëren van 100 tot 175 m2.