Ook bij de verkoop van uw huis is professioneel advies onontbeerlijk. Wij bespreken met u wat  de juiste verkoopprijs moet worden, hoe en waar u de woning het best onder de aandacht van potentiële kopers kunt brengen, enzovoorts. Wij van Schuyff & Kempers kennen de markt en helpen u verder.

Uw huis verkopen in 7 stappen

  • Wij helpen u uw huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de verkoop.  Daar komt vandaag de dag best wat bij kijken. We kunnen ervoor zorgen dat uw woning optimaal gepresenteerd wordt. Door smaakvolle styling en tips om precies die kleine imperfecties zo op te knappen dat uw huis er pico bello uitziet!
  • Is het huis tip top in orde voor de verkoop, dan bepalen we in overleg de optimale vraagprijs. Als  beëdigd taxateur hebben we daar veel ervaring mee. Bovendien weten wij, omdat we de omgeving zo goed kennen én door onze contacten in ons netwerk, heel goed wat de marktwaarde is van huizen in uw omgeving. 
  • Vervolgens melden wij uw woning aan bij het NVM uitwisselingssysteem. Daardoor komen ook alle collega NVM-makelaars te weten dat uw huis op de markt komt. Daarna wordt uw woning op onze eigen website geplaatst, komt hij op NVM- Gooi en is hij te zien op Funda.
  • Wij plannen de bezichtigingen en bereiden bezoekers daarop zorgvuldig voor met een uitgebreide kleurenbrochure en alle relevante informatie. Direct na de bezichtiging ontvangen de kijkers digitaal een responsformulier zodat u en wij direct op de hoogte zijn van wat de kijkers van uw huis vinden.
  • Als er onderhandeld gaat worden, leiden wij de dans voor u. Wij hebben daarbij alle juridische, bouwtechnische en fiscale kennis in huis. Als verkoper houden we u van alle ontwikkelingen op de hoogte. Zodat u telkens precies weet aan u aan toe bent.
  • Als er overeenstemming is met de kopende partij stellen wij namens u de koopakte op: daarin staan uiteraard de prijs en de aanvullende voorwaarden. Ook bespreken wij de juridische aspecten met u. Na ondertekening gaat de koopakte naar de notaris, die de verdere afwikkeling verzorgt. 
  • Op de dag van overdracht voeren de kopers samen met hun makelaar een inspectie uit. Wij begeleiden deze voor u en nemen gezamenlijke alle meterstanden op. Voor alle duidelijkheid. Ons formele werk zit er dan op: u kunt echter natuurlijk met al uw vragen ook daarna terecht bij Schuyff & Kempers.