De coronacrisis zal gevolgen hebben voor iedereen, en samen moeten we er alles aan doen om de gezondheid van een ieder te waarborgen en de economie door te laten draaien.

Ervaringen uit het verleden zijn uiteraard geen garantie voor de toekomst, maar het geeft u en ons wel inzicht in de markt.
Het leek ons daarom verstandig te starten met de cijfermatige feiten. 

Wij merken nog op dat het aantal huizenzoekers bij aanvang van de coronacrisis een veelvoud is van de aantallen in de periode 2008-2013, het aantal te koop staande huizen is een derde waarmee we voorzichtig stellen dat een verdrievoudiging van het aanbod nog altijd niet kan voldoen aan de vraag.
Het aanbod van 30.000 eenheden t.o.v. een vraag van 315.000 (minimaal) kan de komende periode oplopen, maar zal aanzienlijke hoeveelheden moeten vertonen wil de vraag überhaupt gelijk maken aan het aanbod.

Vragen die wij veelvuldig in de markt tegenkomen;

Gaan de woningprijzen dalen, stijgen of blijven ze stabiel?
Wat er gaat gebeuren is lastig te voorspellen. Wat we wel weten, is dat er nog steeds een groot tekort aan woningen is. De vraag was voor het uitbreken van de coronacrisis al groot, en dagelijks komen er nog mensen bij, die op zichzelf willen wonen, scheiden, of voor het werk moeten verhuizen.

Kunnen we niet beter afwachten?
Als je afwacht, omdat je denkt dat de vraag straks nog sterker toeneemt en daarmee de prijzen ook, dan is hier geen garantie voor te vinden. Als je denkt dat de prijzen minder snel zullen stijgen, dan moeten we concluderen, dat dit vooralsnog niet het geval is. Er zijn altijd meerdere scenario’s denkbaar. De prijzen zouden bijvoorbeeld ook kunnen stabiliseren of zelfs dalen. In dat geval is dit het moment om te verkopen. Het verschilt per gebied in Nederland en per prijsklasse, wij kunnen specifiek voor jouw huis altijd langskomen om je van advies te voorzien. Wij berekenen hier niets voor.

Kan ik nog afspreken met een makelaar?
Natuurlijk! Wij zijn inmiddels gewend aan het “corona-werken”. In contact op 1,5 meter afstand, geen handen schudden en met handschoenen tijdens een bezichtiging. Gezondheid van alle betrokkenen staat bij ons altijd voorop en waar een wil is, vinden wij een weg. Wij komen nog steeds langs met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.

Bezichtigen tijdens de coronacrisis, kan dat?
Ja! Wij proberen uiteraard de mensen zo goed mogelijk te informeren met virtuele tours en woonvlogs, maar iedereen wil een huis horen, ruiken en voelen. Dit gebeurt nog steeds, maar we zien wel dat de twijfelaars voor zekerheid gaan. Er zijn minder bezichtigingen door mensen die niet zeker zijn van het huis.

Ik moet mijn huis verkopen, omdat ik een nieuw huis gekocht heb. Kunnen jullie mij helpen?
En hoe! De cijfers van het afgelopen jaar laten zien, dat wij weliswaar nooit het laagste tarief hebben, maar dat je je investering in ons, dubbel en dwars terugverdient. Wij behalen de beste prijs voor jou en staan bekend om onze “net-even-meer” dienstverlening, zoals je in de reviews kunt lezen.

Is er nog vraag naar huizen boven de € 450.000,-?
Jazeker. We merken dat de groep zoekers kleiner is, maar daarmee wel serieuzer. We verkopen nog steeds en vaak met meerdere biedingen.

Daalt de vraag naar huizen onder de € 450.000,-?
Nee, deze lijkt zelfs nog meer te groeien; waarom weten we nog niet.

Krijg ik nu mijn huis verkocht?
Wij laten nog steeds zien, dat er voor ieder huis een koper is. Laat je niet afschrikken door algemene berichten in de media. Wij kunnen je dit met cijfers aantonen.

De hypotheekrente; gaat die verder stijgen of naar het minimum dalen?
Onlangs is de rente iets gestegen, echt minimaal. Als de rente verder zou doorstijgen, kan dit een effect hebben op de vraag. Zoals we nu moeten concluderen, heeft een minimale stijging van de rente geen effect op de vraag. De rente blijft gunstig om juist nu, tegen een lage rentelast, een hypotheek af te sluiten.


Wij komen graag kennis met je maken, waarbij we je bekend maken met de feiten, zoals deze nu van toepassing zijn. In samenwerking met funda en de Nederlandse Vereniging van Makelaars kunnen we per huis cijfermatig aantonen, hoeveel interesse er is en wat de juiste vraagprijs kan zijn. Uiteraard draagt onze marktkennis hieraan bij.

Vragen? Schroom niet, wij helpen je graag!