Woonwensenformulier

Een huis is een van de belangrijkste aankopen van uw leven. Er spelen zoveel zaken mee…  Natuurlijk het huis zelf, de grootte, wel of geen tuin. Maar zeker ook de plek, de buurt, de ligging. Ieder mens is anders en heeft zijn eigen voorkeuren. Makelaars Patty Schuyff en Peter Paul Kempers helpen u bij het ordenen. Wat is voor u het belangrijkst? Ook kijken zij naar uw budget. Is wat u wilt haalbaar? Wat zijn de bijkomende kosten? Past dat allemaal binnen uw budget? Als al die zaken helder zijn, kunnen wij samen op zoek.

Huis kopen in 7 stappen:

  • Een huizenzoektocht begint vaak met oriënteren op Funda, deze website, in de krant. Geldt dat ook voor u? Dit is hét moment om uit te zoeken wat uw mogelijkheden zijn. Natuurlijk spelen uw inkomen, uw leefsituatie en de overwaarde op uw huidige huis mee. Maar er is meer: welk deel van uw budget vindt u zelf passend om te besteden aan uw huis? Staat uw huis bovenaan uw wensenlijstje of vindt u elk jaar een verre vakantie ook belangrijk? Schuyff en Kempers denken met u mee. Persoonlijk en vrijblijvend.
  • Hebben wij uw vertrouwen? Dan gaan wij met uw woonwensen in de hand op zoek. Omdat wij nauw samenwerken met de andere makelaars in ons netwerk, weten wij als eerste wanneer het juiste huis voorbijkomt.
  • Is er een huis in het vizier, dan gaan wij het samen met u bezichtigen. U kunt in alle rust de sfeer van de woning op u laten inwerken, wij kijken naar de staat van onderhoud, eventuele verborgen gebreken, ga zo maar door. Dankzij onze gedegen bouwkundige kennis en ervaring kunnen we al snel een indicatie geven over de eventuele kosten van een verbouwing. Als u dat preciezer wilt weten, zorgen wij zelfs voor een aannemer die alles tot in de details onderzoekt.
  • Voordat u een beslissing neemt over de aankoop van een huis, verzamelen wij alle informatie over de woning en de omgeving. U kunt dan denken aan bestemmingsplannen, bouwbesluiten, vervuilde grond, de aanwezigheid van asbest, enzovoorts. Omdat u wilt weten waar u aan toe bent en omdat deze factoren een rol spelen bij in het vaststellen van de prijs van het huis.
  • Onderhandelen is ons vak. Als beëdigd taxateur betrekken we al onze kennis en ervaring bij het onderhandelen over de prijs en de voorwaarden. U kunt dat met een gerust hart aan Schuyff en Kempers overlaten.
  • Dat geldt ook voor de definitieve aankoop. Wij brengen een bod uit en komen samen met u tot de definitieve aankoopprijs. Als alles op papier wordt gezet, voorzien wij het koopcontract van passende ontbindende voorwaarden en lopen alle afspraken nog eens na. Uiteraard telkens in overleg met u.
  • Op de dag van overdracht inspecteren wij de woning, kijken of alle zaken die u zou overnemen in orde zijn, nemen de meterstanden op en gaan met u mee naar de notaris. Ons formele werk zit er dan op: u kunt echter natuurlijk met al uw vragen ook daarna terecht bij Schuyff en Kempers.